UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ISW назвали причини успіху російського контрнаступу у Курській області і спрогнозували, що буде далі

Росіяни вибили ЗСУ з позицій, за які українці насправді й не трималися.

Росіяни просунулися лише в тих районах Курської області, які українські війська ще не повністю контролювали, а подекуди навіть і не намагалися контролювати. Таким чином Американський Інститут вивчення війни ISW пояснив перші успіхи російського контрнаступу в Курській області РФ.

В ISW прогнозують, що російські війська зіткнуться з більшими труднощами, коли контратакуватимуть далі в тих районах, які українські війська справді взяли під свій контроль.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що стежать за "незначним" наступом росіян у Курській області

Дослідники кажуть, що російські сили не просувалися останніми днями через райони, які за офіційною оцінкою ISW були під контролем України.

UAF Kursk Incursion September 12, 2024.png (1.68 MB)

В ISW  кажуть, що українські війська не намагалися закріплюватися на всіх позиціях, на які просунулися. Ймовірно, найменше вони облаштовували позиції саме у передових районах виступу, куди нещодавно й зайшли російські війська.

Читайте також: Аналітики фіксують активний наступ росіян у Курській області

Російські контратаки проти краще підготовлених і укріплених позицій на території, яку контролюють ЗСУ, ймовірно, будуть набагато менш успішними, ніж контратаки, розпочаті російськими військами 10-11 вересня, кажуть Американські дослідники війни.

Тут констатують, що вже 12 вересня росіяни лише незначно просувалися в районі Кореневого - на захід від Вишневки і на півночі Краснооктябрьского.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ російських сил у Курській області відповідає плану України щодо цієї операції.