UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Індії вважають, що під час саміту G20 краще зосередитися на глобальній бідності, а не на Україні

Амітабх Кант акцентував, що сьогодні за межею бідності перебувають 200 млн людей. 

Під час саміту "Великої двадцятки" світ повинен зосередитися на питанні глобальної бідності та "відійти" від теми російсько-української війни. Так вважає переговорник Індії Амітабх Кант, пише Sky News. 

На його думку, Європа, зосередивши свою увагу на питанні України,  відволіклася від глобального зростання, бідності та боргових проблем.  Також Кант назвав повномасштабну агресію РФ проти нашої країни "однією війною", применшивши наслідки того, що Росія робить з нашою країною. 

Натомість представник Індії акцентував, що сьогодні за межею бідності перебувають 200 млн людей. 

"Це вплинуло на харчування, на стан здоров’я, на результати навчання, люди відстають у рості та виснажуються, і ми просто стурбовані однією війною між Росією та Україною. Світ має рухатися далі, а Європа має знайти рішення для своїх викликів", – сказав Кант.

Читайте також: Прем'єр-міністр Індії закликав до спільної позиції щодо глобальних проблем на зустрічі G20

Глобальна економічна турбулентність стала для Індії певним шансом, вивівши її на п’яте місце серед економік світу з перспективою переміститися на третє до 2030 року. Цього року Індія головує в G20. Чи може Україна розраховувати на зміну ставлення Нью-Делі до агресії Росії проти нашої країни? Про це — в статті Наталії Бутирської "Війна з Росією: як Україні може допомогти нейтральна Індія".