UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ГУР розповіли, як звільнення агрегатного заводу у Вовчанську допоможе з контрнаступом

Під час операції командування армії РФ терором змушувало солдатів утримувати позиції.

Сили оборони України готували операцію зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу декілька тижнів. Успішна зачистка будівель заводу спецпризначенцями має важливе значення для подальшого контрнаступу на Харківщині, розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк в ефірі телемарафону.

“Це було потрібно для того, щоб максимально спростити логістику, забезпечення наших сил, які знаходяться в цьому регіоні”, – розповів Черняк.

Як зауважив представник ГУР, під час операції командування армії РФ усвідомлювало  безнадійність повернення контролю над об’єктом, але все одно змушувало солдатів утримувати позиції. 

Читайте також: У розвідці розповіли подробиці про звільнення агрегатного заводу у Вовчанську та полонених росіян: Командири залишили їх без води та їжі

Зазначається, що російські війська зазнали на заводі серйозних втрат через дії власного командування. За словами Черняка командири “шляхом насильства фактично прирекли своїх солдатів на безглузду смерть”. 

“Насправді там відбувались страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні убивства, йдеться про терор”, – констатував Андрій Черняк.

Ситуація на харківському напрямку складна. Командир 1-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр Володимир Фокін розповів, що росіянам залишається пройти два кілометри до лівого берега річки Оскіл, який розділяє важливий логістичний маршрут захисників та їх підрозділи. Учора у Силах оборони попередили, що окупанти фактично контролюють вогнем трасу Борова-Куп'янськ Вузловий-Куп’янськ.