UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії прокоментували застосування Україною наданої ними зброї

Жодних обмежень країна-союзниця не встановлює.

Дії та контратаки українських сил на російській території, які привернули увагу всього світу в останні тижні, є нічим іншим, як частиною самооборони України, вважає міністр закордонних справ Естонії Маргус Цакхна.

“Україна має право захищатися і атакувати законні військові цілі на території Росії. Хочу ще раз підкреслити, що Естонія ніколи не встановлювала жодних обмежень щодо того, де і як Україні дозволено використовувати надану нами військову допомогу”, – йдеться у заяві міністра, яку цитує урядовий сайт.

Цакхна нагадав,  що саме Росія почала агресію проти свого сусіда і війна закінчилася б, якби Росія беззастережно вивела свої загарбницькі сили з усієї території України та припинила всі бойові дії. 

“Естонія повністю підтримує Україну в її спробах відбити агресора зі своєї території та виграти війну, тому ми уважно стежимо за операцією України в Курській області”, – зазначив він.

Читайте також: Правомірність, помилки та ризики вторгнення України в Курськ – погляд The Economist

З 8 серпня Естонія запровадила повний митний контроль на кордоні з Росією.

Про те, що Україна має право оборонятися навіть на території ворога заявили низка країн. Зокрема, Чехія, Польща, Данія, Фінляндія та інші союзники.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем та його колега з Демократичної партії США Річард Блументаль також дали позитивні оцінки українській військовій операції на території Курської області і закликали адміністрацію Джо Байдена зняти обмеження на використання далекобійної зброї для ударів по Росії.