UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Естонії почала зростати підтримка прийому українських біженців — опитування

На початку осені минулого року підтримка прийому біженців з України знизилася. 

Якщо у вересні 2023 року підтримка прийому українських біженців в Естонії впала до найнижчого рівня з початку повномасштабної війни РФ проти України, то в грудні вона знову почала зростати. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією Turu-uuringute AS на замовлення Державної канцелярії, повідомляє ERR.

Читайте також: Естонія передасть Україні археологічні артефакти, затримані при спробі ввезення в країну

У вересні минулого року 60% жителів Естонії казали, що їхня країна у разі потреби має приймати біженців з України. У грудні кількість прихильників такої думки зросла до 63%. Проти прийому українських біженців у вересневому опитуванні виступали 31% респондентів, у грудні – 30%.

Згідно з даними свіжого опитування, серед естонців частка прихильників прийому біженців з України становила у грудні 72%, серед представників інших національностей – 46%.

Читайте також: Для нападу на НАТО Росія повинна вивести з України до 400 тисяч військових — командувач армією Естонії

Опитування Turu-uuringute проводилося з 6 по 12 грудня. Участь у ньому взяли 1252 респонденти віком 15 років і старше по всій Естонії. 

Читайте також: Нам потрібно продовжувати використовувати заморожені російські активи для України – Прем’єрка Естонії

Раніше повідомлялося, що Естонія надала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, різна техніка, водолазне спорядження та протитанкові ракети Javelin.