UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Бєлгородській області запанікували та запровадили режим надзвичайного стану

Губернатор каже, що проситиме підвищити його до федерального рівня.

В Росії оголосили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня на території Бєлгородської області, яка межує з Сумською, Харківською та Луганською областями України. Про особливий режим вранці у середу, 14 серпня, повідомив губернатор області В'ячеслав Гладков.

Він заявив, що режим надзвичайної ситуації запроваджено «для захисту населення надання та додаткової допомоги постраждалим».

«Ситуація у нашій Бєлгородській області продовжує залишатися вкрай складною та напруженою. Щоденний обстріл з боку Збройних сил України. Зруйновані будинки, поранені та загиблі мирні жителі», - поскаржився губернатор.  

Гладков додав, що звернеться до урядової комісії для оголошення в області режиму надзвичайної ситуації федерального рівня, який днями був оголошений у Курській області.

Читайте також: У Мінооборони Британії прокоментували обурення Путіна щодо ситуації у Курській області

Зазначимо, що цієї ночі ЗСУ атакували російський військовий аеродром «Саваслєйка» в Нижнєгородській області, а також аеродроми «Балтімор» та "Борисоглєбськ" у Воронєжі. Міноборони РФ вранці заявило, що українські дрони завдали ударів по восьми російських областях. Російська влада заявляє, що знищила 117 дронів, однак відомо про пошкодження російської військової інфраструктури.