UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Білгородській області знищили російський комплекс ППО «Тріумф» 

Цієї ночі Росію знову атакували дрони. 

Під час нічної атаки дронів на Білгородську область Росії був уражений комплекс протиповітряної оборони окупантів С-400 "Тріумф". Про це повідомляють джерела LIGA.net в Службі безпеки України. 

“Цієї ночі дрони СБУ атакували стратегічний комплекс ППО С-400 «Тріумф» біля російського Бєлгорода”, - повідомили співрозмовники в СБУ.

Джерела зауважили, що це вже другий російський комплекс "Тріумф", який СБУ знищила за останній місяць. Ще один було знищено поблизу Євпаторії 14 вересня у тимчасово окупованому Криму.

Ціна такого комплексу — $1,2 млрд. 

Читайте також: Захисники показали відео знищення чергового ворожого комплексу "Муром-П"

Міноборони Росії 4 жовтня вранці заявило, що за ніч сили російської протиповітряної оборони збили 31 український безпілотник. У свою чергу губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що над Білгородом, Білгородським та Корочанським районами сили ППО збили 19 «об'єктів». За його даними, пошкоджень зазнали адміністративна будівля у Білгороді, будинок у селі Шишине Білгородського району та три машини. 

Водночас в СБУ зазначили, що поблизу розташування «Тріумфа» та його радіо-локаційної системи було чутно близько 20 вибухів, а в сусідніх населених пунктах зникло світло.

Зенітний ракетний комплекс С-400 кваліфікується як великої та середньої дальності та призначений для боротьби з літаками ДРЛВ, РЕБ, повітряними командними пунктами, стратегічними бомбардувальниками, а також з гіперзвуковими крилатими та балістичними ракетами. Виробником є російське підприємство "Алмаз-Антей". Згідно з офіційними заявами Міноборони РФ, на озброєнні країни перебуває понад 500 пускових установок.