UA / RU
Підтримати ZN.ua

В армії РФ зафіксовано спалах "мишачої лихоманки" на куп’янському напрямку

Ця хвороба передається до людини від гризунів.

 У багатьох підрозділах армії РФ зафіксовано спалах так званої "мишачої лихоманки". Серед окупаційних військ  зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами та повну відсутність медичної допомоги, інформує Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

У ГУР зазначили, що хвороба має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, чому захоплення Куп'янська є важливим для військ РФ

"Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день", - йдеться в повідомленні.

В розвідці наголосили, що  хвороба вражає нирки. Хворий  відчуває інтенсивний біль у попереку та має труднощі із сечовипусканням.

"Скарги на лихоманку від особового складу  російської армії, який задіяний у війні проти України, командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях", - додали в ГУР.

На куп’янському напрямку ворог не припиняє штурмувати Синьківку, аби прорватися до Куп’янська, повідомив командувач Сухопутних сил ЗСУ Олександр Сирський.