UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі Patriot у робочому стані — Ігнат

У Повітряних силах кажуть, що чутками про знищення ЗРК росіяни хочуть довести переваги власної зброї.

Усі зенітні ракетні установки повітряного захисту Patriot у робочому стані та захищають небо України, заявив в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Відповідаючи на прохання прокоментувати заяви російського командування про знищення ЗРК в Україні, він зазначив, що це російська пропаганда, спрямована на внутрішнього споживача, оскільки росіяни поширюють дезінформацію, щоб довести своїм громадянам, що їхня зброя «універсальніша та довершеніша, і переважає західні аналоги».

«Усі Patriot – в робочому стані, працюють. І найкращий тому доказ: 16 червня знищено на підступах до столиці «Кинджали», а крім Patriot, ніщо зараз не може це робити", – зазначив Ігнат.

Він додав, що нападники, безумовно, будуть намагатися знищити ЗРК Patriot, оскільки їм дуже потрібна така «перемога». Однак комплекс захищає і сам себе, і небо України.

Читайте також: Ракети по Одесі запускали з підводного човна

Напередодні президент України Володимир Зеленський заперечив заяви російської сторони про знищення ЗРК Patriot. Він зазначив, що всі Patriot працюють та збивають російські ракети та жодної установки не знищено.

Очікується, що до кінця 2024 року Україна отримає ще п'ять батарей ЗРК.