UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ураження Су-57 є іміджевою та репутаційною втратою для РФ. Але у ворога ще багато літаків — Євлаш

Росіяни мають на балансі близько 1500 повітряних суден, які можуть запускати ракети Х-69, Х-59 та КАБи. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш прокоментував ураження захисниками російського Су-57, назвавши це репутаційною та іміджевою втратою для ворога і потужним ударом по його авіапарку. Втім, в окупантів є ще близько 1,5 тисячі повітряних суден, які також здатні запускати ракети Х-69, Х-59 та КАБи.

Під час телемарафону він наголосив, що Су-57 окупанти використовували лічену кількість разів й здебільшого на досить серйозній відстані від лінії зіткнення. Також було зафіксовано пуск керованих авіаційних ракет цими бортами.

"Проте про системність застосування, близький підліт до лінії державного кордону або безпосередньо до лінії зіткнення говорити не доводилося. Росіяни, розуміючи, що цей літак коштує мільярди доларів, використовувати і наражати його на небезпеку не хотіли", — зауважив Євлаш. 

Су-57, продовжив речник, росіяни застосовували здебільшого в акваторії Чорного моря. Але робили вони це не так часто, як у випадку з Су-34 чи Су-35. 

Читайте також: Євлаш пояснив, чому силам ППО не вдалося знищити всі ракети під час нічної атаки РФ

Нагадаємо, у ГУР МО раніше припускали, що Сили оборони могли уразити на аеродромі "Ахтубінськ" у Росії два найсучасніші винищувачі Су-57. Також у розвідки є інформація про безповоротні втрати серед особового складу ворога.