UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ураження корабля "Оленогорський горняк" є суттєвим ударом по Чорноморському флоту РФ — британська розвідка

Цей корабель є найбільшим російським військово-морським судном, ураженим, після затоплення крейсера "Москва".

Ураження у ніч на 4 серпня десантного корабля ВМФ РФ "Оленегорский горняк", на думку аналітиків британської розвідки, є суттєвим ударом по Чорноморському флоту РФ. Цей корабель вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військово-морським судном, серйозно пошкодженим після затоплення крейсера "Москва" 13 квітня 2022 року. 

Корабель отримав серйозні пошкодження поблизу бази ЧФ у Новоросійську, куди Росія через високу загрозу Севастополю передислокувала більшість своїх підрозділів.

Читайте також: У Міноборони РФ знову кажуть, нібито Україна намагалася атакувати російський корабель

У британській розвідці зазначають, що зображення судна, нахиленого під кутом 30-40 градусів, свідчать про пробиття кількох водонепроникних відсіків, або про те, що зусилля екіпажу по ліквідації пошкоджень були неефективними.

Судно, яке регулярно призначається до складу Північного флоту Росії, посилювало ЧФ після вторгнення Росії в Україну та часто здійснювало військові та цивільні перевезення між Росією та окупованим Кримом, коли Керченський міст був уражений через напади.

Нагадуємо, очільник Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що вибухи на Кримському мосту чи атаки на російські кораблі – це логічний та ефективний крок щодо ворога.