UA / RU
Підтримати ZN.ua

Умєров: Група українських пілотів вже проходить підготовку на літаках F-16 в Румунії

"Незабаром Україна також отримає від румунських партнерів нову систему протиповітряної оборони Patriot".

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що у Румунії українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16, а також анонсував свій візит до Бухаресту. Про це він написав у своєму Facebook.

"Провів плідну телефонну розмову з міністром оборони Румунії Анджелом Тилваром. Ключова тема — посилення захисту українського неба від російських ракет і дронів. Незабаром Україна отримає від румунських партнерів нову систему протиповітряної оборони Patriot. F-16 в українському небі теж стане більше: група наших пілотів вже проходить підготовку в Румунії. Подякував румунському колезі, народу та уряду його країни за підтримку і зміцнення нашої ППО. Домовилися продовжувати співпрацю. Планую свій візит до Румунії", – зазначив Умєров.

Читайте також: Захід переглядає доцільність швидкого навчання пілотів через катастрофу F-16 — WSJ

Раніше міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявляв, що українські військові можуть застосовувати зброю, поставлену Нідерландами, для ударів по російських військових об'єктах на території країни-агресорки. Міністр також закликав інших союзників України слідувати цьому прикладу, наголосивши на відповідності таких дій нормам міжнародного права. За його словами, міжнародне право не обмежує дальність оборонних ударів.