UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укренерго" оприлюднили графіки відключень електроенергії на сьогодні: до 14:00 усі зі світлом

Прогноз щодо обмежень може бути змінений.

В першій половині дня 8 липня в Україні не відключатимуть електроенергію для населення. Проте вже ввечері дефіцит збільшиться, прогнозує пресслужба "Укренерго".

Зазначається, що вранці диспетчерський центр зафіксував рівень споживання, нижчий за прогнозований. Його зниження після вихідних та накопичений резерв у системі дозволили зменшити обсяг обмежень. З 10:30 до 14:00 їх буде знято для всіх регіонів України.

"Ввечері, зі зростанням споживання та температури повітря, очікується збільшення обсягу обмежень. За прогнозом, з 19:00 до 22:00 обленерго застосовуватимуть чотири черги графіків відключень одночасно", — йдеться у повідомленні.

В інші години по всій Україні діятимуть три черги відключень. Та прогноз щодо обмежень може бути змінений.

Читайте також: День зі світлом у Києві проведуть 10 липня

Нагадаємо, відключати світло українцям у липні-серпні будуть часто, навіть якщо Росія в цей період не обстрілюватиме українську інфраструктуру (що малоймовірно), оскільки в країні накопичився великий дефіцит електроенергії. Детальніше про це пише експерт ZN.UA з питань енергетики Ігор Маскалевич у статті "Розподілена генерація: порятунок потопаючих у руках самі знаєте кого".