UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україну сьогодні вночі могли атакувати не Shahed-136/131, а БПЛА «Гербера» — експерт

Сергій «Флеш» повідомив, що після збиття «шахед» повільно не падає.

Військовий експерт зі зв'язку, радіоелектронної боротьби Сергій Бескрестнов на псевдо "Флеш" розповів, що, ймовірно, у ніч на середу, 31 липня, російські війська атакували територію України не дронами-камікадзе  Shahed-136/131, а новими дешевими багатофункціональними безпілотниками "Гербера".

Фахівець припустив, що атака могла бути комбінованою. 

Читайте також: У Повітряних силах показали кадри знищення дронів-камікадзе під час нічної атаки РФ на півдні та сході України

 "Про це свідчить багато фактів. Тому, їх летіло так багато і результат знищення 100%. Ціль була виснажити нашу ППО", - наголосив Сергій "Флеш".

Бескрестнов оприлюднив відео Повітряних сил та зазначив, що "шахеди" так не горять і повільно не падають. Він вважає, що безпілотник "Гербера", корпус якого зробено з пінопласту та фанери, саме так горить і падає. 

Раніше Бескрестнов повідомляв, що 20 липня столицю України атакував безпілотник типу "Гербера". У середині цього БПЛА ЗСУ  знайшли 4G модем з українською SIM-картою, через який дрон передавав дані про виявлені радари. Російська Фронтова інформаційна агенція ANNA NEWS зазначає, що БПЛА "Гербера"  випускається у трьох варіантах: камікадзе, радіоелектронна розвідка та приманка для ППО.