UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Українцям треба прокинутися, інакше росіяни дістануться великих міст" – майор ЗСУ із третьої штурмової

Військовий закликав діяти, а не вірити в ілюзії.

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін закликав українське суспільство усвідомити серйозність поточної ситуації на фронті та бути готовими до активних дій.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Читайте також: Майор ЗСУ із третьої штурмової висловився про "публічне СЗЧ"

За словами майора ЗСУ, багато українців звикли до новин про просування російських окупантів на фронті, що створює хибне враження про відносну стабільність. Однак він підкреслив, що зараз Україна перебуває у вкрай непростому становищі.

"Російські війська вже просунулися до Покровська, і якщо не вжити заходів, вони можуть наблизитися до інших великих міст із сотнями тисяч мешканців. Не хочу нікого лякати, але ситуація вимагає від нас більшої активності", – наголосив Жорін.

Він також закликав українців до дій і застеріг від пасивного очікування. "Щоб подолати всі труднощі, потрібно діяти, а не просто чекати й сподіватися. Дуже важливо припинити вірити в ілюзії про швидку перемогу та мир, який хтось вирішить за нас", – додав військовий.

Читайте також: Якщо 22-річних бійців забезпечити усім необхідним для навчання і продемонструвати авторитет, вони покажуть гарний результат — майор ЗСУ

Нагадаємо, українські військові оцінюють можливі загрози для міста Вугледар у Донецькій області та обговорюють два основні сценарії розвитку ситуації.