UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українців готуватимуть на новій техніці цілими підрозділами для деокупації територій – Резніков

Глава Міноборони заявив, що почув від західних колег запевнення у повній підтримці України до перемоги над Росією.

Українських військовослужбовців на техніці, яку надає Захід, готуватимуть цілими підрозділами для звільнення окупованих територій. Про це, говорячи про підсумки засідання Контактної групи з питань оборони України, заявив міністр оборони Олексій Резніков, повідомляє "Європейська правда".

"Ми продовжували говорити про навчання наших підрозділів для того, щоб вони на тій техніці, яку нам дают, і прийняте рішення надавати - щоб готові підрозділи виконували завдання Генерального штабу зі звільнення тимчасово окупованих територій", – заявив глава Міноборони.

Резніков додав, що почув від західних колег запевнення у тому, що Україну підтримуватимуть до її перемоги на полі бою над російськими окупантами.

За словами міністра, на зустрічі "Рамштайн-9" взяли участь 54 представники країн світу. Він констатував, що "антикремлівська коаліція зростає". Підсумками засідання контактної групи глава військового відомства залишився дуже задоволений.

Читайте також: У Німеччині стартували навчання українських військових на Leopard

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін пообіцяв, що Вашингтон допоможе Києву перейти у контрнаступ навесні 2023 року.