UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українським захисникам вдалося вийти з оточення у районі Прогресу — DeepState

На півночі від цього села напередодні був напружений день.

Військовослужбовцям 31-ї окремої механізованої бригади ЗСУ в ніч на четвер, 25 липня, вдалося прорватися з оточення військ РФ північніше села Прогрес Донецької області, повідомляє інформаційний ресурс  DeepState у Telegram.

Напередодні в обід в повне оточення росіян потрапила низка спостережних пунктів першого та третього батальйонів бригади.

Читайте також: Окупанти просунулися у п'яти населених пунктах у Донецькій області — DeepState

 "Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі, поставив його перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм", - йдеться в повідомленні.

Аналітики наголосили, що завдяки злагодженим діям аеророзвідки, артилерії та суміжних сил, а також під керівництвом офіцерів, які перебували на місцях, українські військові першого та третього батальйонів змогли вирватися з оточення в повному складі.

"Це була дуже нервова і важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення. Не треба пояснювати, скільки інформаційних приводів отримала б російська пропаганда. Найголовніше — бійці живі та продовжують далі стримувати ворога", — додали аналітики.

Раніше DeepState повідомляв, що війська РФ захопили село Прогрес, бої на підступах до якого розпочалися ще в останні дні квітня. Подальше просування росіян у цьому районі має дві цілі.