UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українських військових запрошують на безкоштовне навчання тактичній медицині за стандартами США

Інструктори благодійної організації PULSE навчили такмеду вже понад 12 тисяч військових. Лише за попередній місяць необхідні навички отримали 1040 бійців, серед них 50 бойових медиків.

Благодійний фонд PULSE, який у січні цього року отримав статус тренінгового центру від ​​спілки працівників екстреної медичної служби США (NAEMT), уповноваженої Пентагоном на врегулювання питань щодо тактичної медичної підготовки, запрошує військових на безкоштовне для них навчання тактичній медицині. Подати заявку можна на сайті PULSE.

Організація проводить тренінги в різних областях України. Зокрема, у березні навчання відбувалось в Одеській, Київській, Черкаській, Хмельницькій, Дніпропетровській областях. Одночасно PULSE має можливість навчати у різних місцях 10 груп військових – близько 200 людей. У залежності від програми, військові навчаються від 16 до 40 годин.

Випускники курсів вміють використовувати різні типи турнікетів, рекомендованих комітетом з тактичної медицини при Міністерстві оборони США, забезпечувати прохідність дихальних шляхів, виявляти і усувати пневмоторакс, характерний для поранень грудної клітки. 

Читайте також: Греція купила в Ізраїлю партію БПЛА Orbiter для роботи з ракетами Spike

Бойові медики отримують навички більш складних медичних маніпуляцій, таких як забезпечення внутрішньовенного і внутрішньокісткового доступу, медикаментозної терапії, використання для зупинки кровотечі пристроїв iTClamp (затискач рани), XSTAT (шприц, заповнений губками, здатними зупинити навіть сильну артеріальну кровотечу) тощо. 

«Найнижчий в історії відсоток смертності серед тих, хто отримав поранення, має американська армія – в операціях в Іраку та Афганістані гинув 1 з 10 поранених. Це стало можливим завдяки розвитку технологій захисту, комунікацій, логістики, але, насамперед, через впровадження медичної системи TCCC (Tactical Combat Casualty Care). Таких цифр прагнемоі ми. Це велика мрія, до якої ми йдемо разом з військовими, іншими організаціями, партнерами. Для цього наші інструктори навчають людей у полях, відпрацьовуючи практичні навички, консультанти підтримують розвиток тактичної медицини в з'єднаннях, силах, службах та підрозділах», – розповідає співзасновник PULSE Федір Сердюк.

Нагадаємо, у квітні Міноборони повідомило, що медслужба ЗСУ значно знизила кількість втрат серед поранених військових.