UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український Су-27 скинув авіабомбу JDAM на командний пункт у Тьоткіно — Forbes

Та наразі незрозуміло, чи українські Повітряні сили розпочали повноцінну роботу у Курській області, чи це одноразовий випадок. 

Російська авіація направила велику частину вогневої міці у Курську область, атакуючи українські сили на цій ділянці, також на територію Сумщини щодня летить близько 50 КАБів. Та Forbes наголошує, що учора з'явилося перше відео роботи українських пілотів на цій ділянці фронту, вони скидали американські бомби JDAM по військовій цілі — по командному пункту у Тьоткіно — за допомогою застарілого Су-27. 

"Ризик для авіації в районі Курського виступу є значним. Українські військові розгорнули те, що один російський блогер схарактеризував як "значну кількість" батарей протиповітряної оборони, а також засобів радіоелектронних перешкод, які можуть блокувати радіосигнали, а в деяких випадках навіть скидати бомби з супутниковим наведенням", — коментує ситуацію видання. 

Також ЗСУ за допомогою FPV збили два російські гвинтокрили, нагадують у матеріалі. Та росіяни стягнули в Курську область багато систем ППО. Через це авіація обох сторін намагається літати якомога нижче для уникнення радарів. 

Поки що незрозуміло, чи українські Повітряні сили розпочали повноцінну роботу у Курській області. Це, за словами журналістів, мало б сенс, адже, попри застосування українських БпЛА і здійснення ракетних нальотів, росіяни все ще мають більше реактивних літаків і бомб, які загрожують Україні. 

Читайте також: У Мінооборони Британії прокоментували обурення Путіна щодо ситуації у Курській області

Нагадаємо, головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Україна контролює вже 74 населені пункти у Курській області, операція захисників там триває. Росіяни тим часом перекидають у свою прикордонну зону військові підрозділи з Запорізької та Херсонської областей.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".