UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український рейд до Курської області не змусив російську владу відкласти перемовини з Україною – Захарова розповіла чому

Речниця МЗС РФ заявила, що жодних перемовин з Україною Росія наразі не веде.

Українська операція в Курській області не змусила російську владу відкласти перемовини з Україною щодо мораторію на удари по енергетичній інфраструктурі. Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, відповідаючи на нещодавню статтю Washington Post, де йшлося про такі переговори, які нібито велися в Катарі. Захарова заявили, що відкладати було нічого – жодних перемовин з Україною Росія наразі не веде.

Про реакцію російського МЗС у черговому своєму звіті розповів Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники кажуть, що Захарова заперечила, що Росія планує вести переговори з Україною та Катаром про мораторій на удари по енергетичних об’єктах. Вона каже, що зриву переговорів не було, тому що «не було чого зривати».

Читайте також: МЗС України: Попередньо місця та дати проміжних зустрічей до другого Глобального саміту миру вже визначені

Речниця російського МЗС запевнила, що Україна і Росія нині не ведуть жодних прямих чи непрямих переговорів щодо можливого мораторію на удари по енергетичній інфраструктурі.

Раніше американське видання The Washington Post опублікувало статтю, у якій стверджувало, що Україна й Росія могли за посередництва Катару укласти угоду про часткове припинення вогню, але операція в Курській області її зірвала.