UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники у Шотландії навчаються техніці знешкодження бомб

Українські захисники вчаться забезпечувати безпеку портів, пристаней та будь-якої іншої інфраструктури

Українські війська на навчаннях у Шотландії вчаться знешкоджувати російські бомби, міни-пастки та інші небезпечні предмети, повідомляє британське видання Іndependent.

Водолази Королівського флоту, фахівці з вибухонебезпечних робіт та експерти з протимінної боротьби навчають своїх українських колег пошуку та знешкодженню вибухових пристроїв на озері Лох-Ю у північно-західному Хайлендсі.

Фахівці Групи водолазних робіт та знешкодження Королівських Військово-морських сил (DTXG) передають знання та досвід водолазам ВМС України, операторам зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та персоналу, який працює з підводними апаратами без екіпажу.

Навчання стосуються різних ситуацій: від очищення глибоководних судноплавних доріг до створення мілководдя та пляжів, безпечних для рейдів амфібій. Крім того, українські захисники вчаться забезпечувати безпеку портів, пристаней та будь-якої іншої інфраструктури.

Команди також тренуються з безекіпажними підводними апаратами: оснащеними передовими технологіями роботами-підводними човнами, які мають датчики, що створюють зображення об’єктів для їх ідентифікації операторами.

На тренуваннях використовуються всі типи навчальних цілей: плавучі міни, наземні міни, а також саморобні вибухові пристрої у воді, на воді та навколо.

У травні навчання українських Збройних сил знешкодженню бомб та розмінуванню провели Ірландські військові

Нещодавно Литва заявила про початок формування міжнародної коаліції, яка допоможе із розмінуванням українських територій.