UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські воїни отримали оновлені канадські бронемашини Senator – ЗМІ

Новий варіант оснащений покращеним захистом від мін та інших вибухових пристроїв.

Українським військовим надійшла партія броньованих машин канадського виробництва Senator у новій версії MRAP (машина із захистом від мін і засідок), пише Defence Blog.

Як зазначається, оновлена техніка має покращений протимінний захист, який надає бійцям додаткові переваги в ході виконання різноманітних завдань на полі бою.

Також Senator MRAP має V-подібний корпус, який дозволяє мінімізувати вплив вибухів, відвертаючи вибухову хвилю й осколки від транспортного засобу та зменшуючи ймовірність серйозних поранень або загибелі для пасажирів.

Читайте також: Канада оголосила про надання Україні підтримки на майже пів мільярда доларів

У виданні розповіли, що канадська бронемашина має витримувати постріли калібром до 7,62×39 мм на відстані 30 метрів зі швидкістю 695 м/с, детонацію шестикілограмового заряду вибухівки, наприклад протитанкової міни.

Одиницею техніки можуть транспортуватися до десяти людей одночасно, маючи високий рівень захисту від вибухових пристроїв.

“Ці машини із захистом від мін і засідок від Senator є критичним покращенням для оперативних можливостей українських військових, забезпечуючи більшу безпеку та мобільність під час виконання завдань”, – йдеться в матеріалі.

У тексті не уточнюється, скільки саме Україна отримала Senator MRAP. Однак Канада планувала передати Україні 200 бронемашин Senator. Раніше в нашій державі вони вже використовувалися.