UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові знищили шість російських катерів

Окупанти намагалися відновити втрачені позиції на островах у гирлі Дніпра.

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що українські військові за добу знищили шість російських катерів, які намагалися відновити втрачені позиції під час маневрування серед островів уздовж тимчасово окупованого лівого берега Дніпра в Херсонській області, інформує "Радіо Свобода".

"На даному етапі можемо сказати, що ворог продовжує активізуватися там. Вишукує способи забезпечити собі більш щільну оборону. І в тому числі з напрямку самого Дніпра, з води. Але мінус шість човнів – це дуже красномовне, переконливе зведення, яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня  спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо були вибиті", - наголосила Гуменюк.

Читайте також: ЗСУ знищили три російські човни на півдні

За її словами, ЗСУ продовжують ліквідовувати особовий склад військ РФ та військову техніку. Речниця зазначила, що російські війська також активізувалися в повітрі. Окупанти продовжують атакувати правий берег Херсонської області керованими авіабомбами.

Раніше Гуменюк повідомляла, що українські військові утримують захоплені позиції на лівому березі Дніпра Херсонської області та закріплюються.