UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові уразили рідкісну РЛС росіян – ОСУВ "Таврія"

Вона дозволяє росіянам визначати траєкторію ударів артилерії та ракет.

Військові Збройних сил України уразили на фронті рідкісну російську військову техніку. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

За його словами, загальні втрати росіян в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за понеділок становлять 69 осіб. Також знищено 25 одиниць військової техніки – зокрема, це одна бойова броньована машина, 4 артсистеми, 3 човни, один гідроскутер, 10 авто, 5 БПЛА. 

Читайте також: ЗСУ взяли в полон російського окупанта на лівому березі Дніпра. Це рідкісне явище — Лиховій

"І окремо хотілось би відзначити дуже рідкісного "птаха" – радіопеленгаційний метеорологічний комплекс РПМК-1 "Улибка", – розповів Дмитро Лиховій.

Він зауважив, що це різновид радіолокаційної станції, який дозволяє росіянам через повітряні кулі збирати дані для визначення траєкторії артилерії та ракет.

Напередодні Лиховій заявив, що інтенсивність боїв на південному напрямку зменшилася, однак російська армія активно застосовує авіацію. Зокрема у Запорізькій області, на оріхівському та гуляйпільському напрямках, третій день не фіксують бойових зіткнень. Також не було зафіксовано жодної спроби наступу з боку російських військ.