UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові проводять навчання на Київщині. Чи з'явилася загроза вторгнення з Білорусі?

Наєв заявив, що наразі такий сценарій є малоймовірним. Ситуація на цьому напрямку стабільна та контрольована. 

На півночі розпочалися військові навчання "Оксиморон-2023", захисники відпрацьовують оборону особливо-важливих об'єктів критичної інфраструктури. Щоправда, на цей час загроза на цьому напрямку є мінімальною, застерігають у Командуванні Об'єднаних Сил ЗСУ.

"У Київській області і під загальним керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва проведено тактико-спеціальне навчання Сил оборони України з оборони зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції", - йдеться в повідомленні.

Там пояснюють, що тренування відбуваються на постійній основі. 

"Спочатку військовослужбовці готуються у складі своїх підрозділів окремо. Через певний період відбуваються спільні тренування та навчання, в ході яких військовослужбовці відточують свої навички в умовах наближених до бойових", - вказано в повідомленні.

Сам Наєв додав, що командири та штаби здійснюють маневри військ та інші військові заходи, аби за потреби вчасно відреагували на загрозу.

"На даний час, загроза з півночі проти України є мінімальною. Крім того, проведено ряд комплексів і заходів, які унеможливлюють прохід ворожих сил через кордон", - заявив Наєв.

Він додав, що Сили оборони постійно здійснюють заходи з укріплення державного кордону на Київщині. 

"На даний час на київському напрямку ситуація стабільна та контрольована", - підсумував Наєв.

Читайте також: У Кремлі планують поглинути Білорусь до 2030 року: журналісти розкрили секретний документ

Нагадаємо, представник ГУР МО Андрій Черняк заявив, що українська розвідка цілодобово спостерігає за російськими військами на території Білорусі та за спробами РФ повністю залучити тамтешні війська до війни проти України. За словами військового, в окупантів немає ні сил, ні засобів для вторгнення з РБ найближчим часом.