UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові досягли значних тактичних успіхів у районі Бахмута – ISW

Аналітики ISW також зауважили про подальші контрнаступальні дії ЗСУ.

Українські військові досягли значних тактичних успіхів у районі Бахмута, вважають аналітики з Інституту вивчення війни (ISW). Крім того, в аналізі подій останньої доби вказано, що Сили оборони продовжили контрнаступ щонайменше на трьох інших ділянках фронту.

«Геолокаційні кадри, опубліковані 6 липня, показують, що українські війська досягли тактично значних успіхів біля Ягідного (2 км на північ від Бахмута). Генштаб України повідомив, що українські сили вели наступальні дії на північ і південь від Бахмута. А командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирсикий повідомив, що українські сили встановили контроль над невизначеними раніше втраченими позиціями в районі Бахмута», – нагадали в ISW.

Читайте також: Newsweek: Бахмут може допомогти контрнаступу України досягти успіху

Крім того, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомляв, що українські сили також досягли успіху в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). Також за даними Генштабу ЗСУ, українські військові продовжили наступальні дії на заході Запорізької області та вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями. 

Водночас Міністерство оборони РФ та інші російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні дії на кремінському напрямку вздовж кордону Харків-Луганська область.

Читайте також: Бахмут став пасткою для росіян – Маляр

Повідомлялося, що росіяни зосереджують основні зусилля на куп’янському, лиманському, бахмутському, авдіївському та мар’їнському напрямках. Зокрема, протягом минулої доби тут відбулось 36 бойових зіткнень. Однак, на жодному з напрямків ворог успіху не мав.