UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські стартапи допомагають ЗСУ, успішно створюючи армію роботів — АР

Його вартість 35 тисяч доларів.

Українські стартапи успішно створюють недорогих роботів для виконання бойових завдань, розмінування, автоматизованої евакуації поранених, перенесення військового спорядження та інших функцій. Як повідомляє AP, Україна сподівається знайти стратегічну перевагу проти Росії, використовуючи інновації в сотнях секретних майстерень для створення армії роботів.

По всій нашій країні налічується близько 250 оборонних стартапів, які створюють бойові машини в місцях, що зазвичай виглядають як сільські автомайстерні. Один з таких стартапів, UkrPrototyp, під керівництвом підприємця Андрія Денисенка, здатний зібрати безпілотний наземний транспортний засіб Odyssey всього за чотири дні. Вартість цього робота становить 35 тисяч доларів, що приблизно дорівнює 10% вартості імпортної моделі.

Читайте також: ЗСУ відбили деякі позиції у Нью Йорку, однак особливих підстав для оптимізму на торецькому напрямку немає – аналітики: карта

Основна мета стартапу полягає в збереженні людських життів. Odyssey функціонує як платформа для порятунку та постачання, але його можна модифікувати для встановлення великокаліберного кулемета з дистанційним керуванням або підвісних зарядів для розмінування.

У матеріалі також йдеться про занепокоєння міжнародних організацій щодо використання дронів і штучного інтелекту в озброєнні. Це може зменшити перешкоди для вбивств і загострити конфлікти.

Нагадаємо, в Україні створено рід військ Сили безпілотних систем. Вони можуть завдавати ударів по російських об'єктах на всю можливу глибину – від лінії фронту і аж до Уралу.