UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські оглядачі кажуть, де точиться вирішальний бій на курахівському напрямку, росіяни заявляють, що вже виграли його

Втрата Цукуриного може створити великі проблеми для ЗСУ.

У Донецькій області на курахівському напрямку росіяни контролюють трохи менше половини Цукуриного. Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников. Він каже, що йдеться про велике село з великою кількістю багатоповерхівок, яке прикриває Селідове з півдня, а також лінію Гірник-Курахівка.

Просування росіян в районі цього села засвідчив і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

цукурине3.10.jpg (30 KB)

Мирошников зауважує, що село розділене залізницею – у східній частині (~45% площі) - основна забудова (багатоквартирні та приватні будинки), а у західній – промзона. Ось якраз західну частину наші воїни й тримають. І ще трішки східної.

Битву за Цукурине Мирошников вважає ключовою на курахівському напрямках на цей час. «Втрата такого району оборони, окрім великих проблем, більш нічого не принесе», - констатує оглядач.

Читайте також: Зеленський назвав правильним вихід ЗСУ із Вугледару

Тим часом російські військові блогери заявляють, що росіяни вже зараз вибили підрозділи ЗСУ з Цукуриного. Раніше російський прокремлівський паблік Readovka заявляв, що саме в Цукуриному формується північна дуга котла, який росіяни намагаються створити навколо величезного шматка місцевості, у центрі якого розташоване Курахове. Саме це місто українські оглядачі вважають наступною ціллю росіян після того, як вони окупували Вугледар.