UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські хакери атакували Ространснадзор

Зі знищенням інфраструктури ворога допомогли самі працівники компанії.

Українські хакери атакували Ространснадзор, повідомляє СтратКом ЗСУ з посиланням на українські медіа.

"Кібери вивели з ладу системи зберігання даних, робочі станції, засоби резервного копіювання та інформаційні системи. А також отримали доступ до переліку працівників, списку мобілізованих із різних філіалів, розрахунку зарплат (як стверджують хакери, дуже низьких)", - йдеться в інформації.

Українські спеціалісти розчаровані російським захистом, вважають, що він заслуговує незадовільної оцінки, а нещодавні навчання із протиборства компʼютерним атакам росіянам не допомогли. Цікаво, що зі знищенням інфраструктури противника допомогли самі працівники Ространснадзору.

Читайте також: Україна і ще 10 держав заснували спільний механізм для захисту від кіберзагроз – Кулеба

Нагадаємо, 12 грудня відбулася масштабна ворожа хакерська атака на українського мобільного оператора "Київстар" — у користувачів перестав працювати інтернет та зник зв'язок. Через деякий час припинили коректне функціонування й інші сервіси — "ПриватБанк", "Ощадбанк" та Monobank.

У відповідь 17 грудня кіберфахівці ЗСУ до дня російських ракетних військ атакували 15 сайтів компаній, що беруть участь в інженерному забезпеченні армії РФ.