UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська влада працює над спрощенням і пришвидшенням проходження ВЛК

Мета полягає в діджиталізації та автоматизації процесів військово-лікарської комісії.

Українська влада працює над реформою, що допоможе спростити і пришвидшити проходження військово-лікарської комісії. Для цього представники різних відомств хочуть автоматизувати й діджиталізувати різні процеси, повідомили прем’єр-міністр Денис Шмигаль і заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Довідки мають «ходити» за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій", – написав глава Кабміну.

Зміни щодо ВЛК обговорювалися під час наради з представниками уряду, Верховної Ради, Збройних сил України та офісу президента 25 лютого. У її межах експертна група разом із Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством цифрової трансформації і Міністерством у справах ветеранів продемонстрували свої пропозиції щодо вирішення проблем у сфері.

"Наша мета — автоматизація та діджиталізація всіх процесів. Військові мають отримати належний та швидкий сервіс із відповідним рівнем обслуговування та поваги", – наголосив Шмигаль.

Читайте також: Мобілізація в Україні: як має проходити медкомісія для резервістів

Він додав, що учасники наради також приділили окрему увагу процесу видачі довідки про обставини поранення від військової частини. Прем’єр доручив напрацювати зміни для введення цієї послуги в цифровому форматі. Також експерти мають розглянути можливість створення так званих військових ЦНАПів на базі центрів комплектування.

"Процес проходження комісій повинен стати людиноорієнтованим. Це стосується не лише військово-лікарської, але й медико-соціальної експертної комісії", – підсумував глава уряду.

Раніше про те, як в Україні відбувається реформування військово-лікарської комісії розповів член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.