UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна знищує мости в Курській області швидше, ніж Росія встигає їх будувати – Forbes

Також ЗСУ зробили «непривітне» небо над Курською областю для російських гелікоптерів.

Українська армія і військово-повітряні сили підірвали всі три постійні мости через річку Сейм у Курській області Росії. У такий спосіб ЗСУ прагнуть відрізати російських солдатів від постачання на площі близько 500 квадратних кілометрів. Натомість росіяни зводять понтонні переправи.

Російські інженерні війська поспіхом перекинули секції плавучих понтонних мостів через Сейм і спустили на воду човни, щоб зібрати секції докупи, пише Forbes.

«Але українці очікували цього кроку. Вони запустили FPV-дрони, щоб перехопити колони ворожих солдатів, і випустили ракети, щоб підірвати човни і понтони на воді», – зазначили у виданні.

Читайте також: Росіяни спантеличені, тому що Путін направив «космічні війська» як піхоту відбиватися у Курській області – Newsweek

У результаті величезна ділянка Курської області - і будь-які російські війська там - фактично відрізані від сухопутного постачання і підкріплень.

«І не варто очікувати великого підкріплення з повітря: українські сили зробили небо над Курською областю вкрай негостинним для російських гелікоптерів.

Те, що українці так рішуче налаштовані ізолювати Курську область зліва від Сейму, є потужним сигналом того, що їхнім наступним кроком може бути наземна атака через Сейм на той самий регіон, який вони щойно ізолювали», – зауважили у Forbes.

Зазначається, що ЗСУ мають на меті «випередити противника в оперативному розгортанні сил на цьому напрямку», тому руйнуванням мостів є ключовим моментом. Росіяни більше не мають легкого шляху на цю територію, але українці можуть потрапити в цей район, перетнувши кордон.

Читайте також: Кремль готує росіян до "нової нормальності" із тривалим наступом ЗСУ та залученням строковиків до боїв – ЗМІ

Нагадаємо, ЗСУ зруйнували три основні мости в зоні проведення операції у Курській області: перший – на півночі села Глушкове, другий – в районі Званого, третій – поблизу села Кариж. Тепер, аби задовольнити свої логістичні потреби, росіяни зводять понтонні переправи через річку Сейм.

За інформацією німецького видання Bild, завдяки підірваним мостам у Глушківському районі Курської області українські військові можуть відрізати угруповання армії РФ, створивши оперативне оточення для двох-трьох тисяч ворожих солдатів.

Читайте також: Втрата селища Коренево для Путіна буде гіршою за втрату Суджі — ЗМІ

Два тижні тому розпочалася операція Сил оборони в Курській області. Зі змінним успіхом та неочікуваними тактичними рішеннями українські військові продовжують виконувати поставлені завдання на території ворога.

В той же час продовжується безпрецедентний за своїм масштабом наступ ворога поблизу Покровська, що несе серйозну небезпеку для всього українського Донбасу. Накопичені проблеми минулого даються взнаки та схиляють шальку терезів у бік темряви.

Про те, що відбувається на Курському напрямку та як від цього залежить життя українського Донбасу, читайте в статті Віталія Кононученка на ZN.UA «Курська область vs Покровськ».