UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна знищила набагато більше російських кораблів, ніж публічно оголошувалось — Плетенчук

Багато з них знаходяться на ремонті.

Сили оборони мають набагато більший успіх у знищенні російських кораблів, ніж стає відомо публічно. Про це свідчить статистика втрат ворога, яку зазначив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук під час брифінгу в Media Center Ukraine.

За його словами, це видно на прикладі втрат ворога саме у великих десантних кораблях. Ці втрати виявилися в рази більшими, ніж до цього допускалося.

"У строю ще залишаються великі десантні кораблі в кількості п'яти одиниць. Чотири, наприклад, зараз перебувають в ремонті після пошкоджень", - зазначив Плетенчук.

Також можна підрахувати, що з п'яти уражених великих десантних кораблів - чотири потоплено, а один пошкоджено. Але наразі, на ремонті перебувають ще три ВДК.

Дмитро Плетенчук зазначив, що загалом на Чорному морі вдалось знищити 27 ворожих надводних бойових одиниць, якщо рахувати разом з малими катерами, а якщо лише кораблі, які відносяться до серозних бойових одиниць - 14. Ще 15 одиниць - були пошкоджені й також знаходяться на ремонті.

Раніше повідомлялося, що Україна за п'ять тижнів знищила три кораблі Чорноморського флоту Росії, чим завдала ворогу непоправних втрат.