UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна засвоїла уроки провального контрнаступу 2023-го — військовий Фірсов

Він сподівається, що ситуація у Курській області змусить росіян перетягнути туди сили з Донеччини. 

Вочевидь, для ретельного планування курської операції було витрачено багато часу, припускає головний сержант роти ударних БпЛА Єгор Фірсов, додаючи, що хочеться вірити, що у захисників, які пішли в наступ на цій ділянці, все пішло по плану. У коментарі для NV він також позитивно оцінив режим тиші, якого все ще дотримується українське керівництво. 

"Вважаю, що дуже правильна історія всієї цієї ситуації по Курську — це наше мовчання та тиша до самої операції. Уроки контрнаступу 2023 року засвоєні", — вважає Фірсов. 

Він також припустив, що ситуація на російській ділянці фронту змусить окупантів відтягнути сили з Донецької області, послабивши тиск там. 

"Думаю, що в нашого старшого командування задум був на це — аби розфокусувати ворога, аби він не фокусувався виключно на Донецькій області. А змусити його тримати фокус уваги як по Донецьку, так і по Запоріжжю, по Харкову, і вже на його території в Курській області, де, я переконаний, противник не був до цього готовий", — пояснив Фірсов.

Читайте також: Клімкін про Курську область: Заходу невигідно, аби мирні переговори проходили на умовах Путіна

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що російське військове командування намагається відбити наступ ЗСУ в Курській області, не знімаючи сили зі сходу України. Натомість окупанти можуть пожертвувати підрозділами, які підготували для наступальної операції на півночі Харківської області.