UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відповіла на пропозицію Орбана припинити вогонь – заступник голови ОП

Такі дії можливі, але вони мають бути пов'язані з бажанням дослухатися до позиції України, а не говорити мовою ультиматумів

Пропозиція щодо припинення вогню українськими військовими, висловлена прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, була почута українською стороною. Проте такі процеси, як припинення вогню, не можуть сприйматися відокремлено від синхронних дій з самітом миру. Відповідь України на заклик Орбана прокоментував в ефірі телемарафону заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква.

Читайте також: Орбан назвав мету свого візиту до Києва

Україна вибудовує ланцюжок дій, спрямованих на досягнення миру. В цій послідовності має бути бажання країни-агресора дослухатись до позиції України, а не лише виголошення ультиматумів. Якщо ж діалог відбудеться, такі пропозиції “в тому чи іншому порядку можуть бути присутніми” в порядку денному, уточнив Ігор Жовква.

Читайте також: Тільки членство в НАТО дає Україні перспективу довгострокового миру — голова Мюнхенської безпекової конференції

Як повідомлялось раніше, глава уряду Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським запропонував українському очільникові подумати над припиненням вогню для проведення переговорів із РФ. За його словами, припинення вогню могло б забезпечити прискорення темпу мирних переговорів.