UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Rheinmetall домовилися про виробництво БМП Lynx: коли виготовлять першу машину

Про місце виробництва не повідомляють через безпекові питання.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall вироблятиме в Україні бойові машини піхоти Lynx. На Конференції з відновлення України в Берліні представники концерну та України домовилися про початок виробництва, повідомляє видання Handelsblatt.

“Ми виготовимо перший Lynx вже цього року”, – заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин в коментарі виданню. 

Водночас ні він, ні генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер не розповіли жодних деталей про розташування заводу, посилаючись на питання безпеки.

Читайте також: Концерн Rheinmetall збудує у Литві завод з виробництва снарядів

Гусенична платформа Lynx, яку розробив Rheinmetall, була вперше представлена у 2016 році. БМП має модульну конструкцію і може бути оснащена різним озброєнням.

Lynx може використовуватися як бойова машина піхоти або, у так званому варіанті Skyranger, як зенітна броньована машина з гарматою калібру від 30 до 35 міліметрів. На платформу також може бути встановлена 120-міліметрова гармата від танка Leopard.

Напередодні акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" та німецький концерн Rheinmetall відкрили в Україні перший цех, який займатиметься ремонтом бронетехніки. На відкритті Камишін розповів, що у майбутньому тут планують виготовляти броньовану техніку.