UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна спільно з країнами-членами НАТО виготовляє снаряди для Сил Оборони

Військові вже отримують тисячі мінометних пострілів.

Підприємство «Українська Бронетехніка» налагодила виробництво мінометних пострілів калібру 120 мм спільно з двома країнами-членами НАТО. Про це повідомляє пресслужба компанії.

120 мм міномет на сьогодні є одним з найбільш розповсюджених видів артилерійської зброї української армії. Міни цього калібру ефективно нищать ворожу живу силу і техніку, укриття та вогневі позиції, а також допомагають українським захисникам наближати перемогу.

Як наголосили на підприємстві, мінометні постріли виготовляються за сучасними технологіями та повністю відповідають стандартам НАТО.

Читайте також: Україну розміновуватимуть за допомогою вітчизняного обладнання — є спроможності і потенціал

«Міжнародна кооперація та роззосередження виробничих потужностей допомогли нашому підприємству наростити щомісячні обсяги поставок цих боєприпасів», — йдеться у повідомленні.

В компанії додали, що Сили оборони України вже зараз отримують тисячі нових мінометних пострілів.

У лютому повідомлялось, що державний концерн «Укроборонпром» і одна з держав-членів НАТО почали разом виготовляти міни калібру 120 мм для захисників України. 

Місяцем раніше «Укроборонпром» розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін для мінометів. Виробництво так само налагодили на базі потужностей однієї з країн-членів НАТО.

Брак боєприпасів як одну з основних проблем, які заважають Україні перемагати Росію назвали 58,3% українців, опитаних Фондом «Демократичні ініціативи« ім. Ілька Кучеріва.