UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна розширює виробництво FPV-дронів - у Мінстратегпромі розповіли подробиці

Цим вже займаються три державні заводи.

Три вітчизняні оборонні заводи розпочали виробництво FPV дронів, які призначенні для знищення бронетехніки та особового складу противника. Про це повідомив радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник на конференції iForum, пише офіційний сайт Мінстратегпрому.

"Зараз там навчають персонал та працюють над налагодженням закупівлі комплектуючих. Не можу розкривати деталей з міркувань безпеки", – сказав Олійник.

Посадовець наголосив, що Мінстратегпром працює для машстабування та розвитку ринку українських БПЛА. Для цього шукають шляхи партнерства державних та приватних виробників.

Читайте також: Армія США планує отримати новітні дрони-камікадзе

Крім того, проводиться локалізація виробництва комплектуючих в Україні та співпраця з міжнародними інвесторами, фондами і виробниками. На думку Ярослава Олійника, перевагу потрібно надавати українському виробнику.

"У загальній концепції розвитку українського ОПК, про яку говорив Міністр Камишін, ми маємо керуватися економічним націоналізмом. Українського виробника – вперед", – заявив він.

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація почала виробляти ударні дрони, аналогічні іранським Shahed-136, і вже застосувала їх для ударів по Україні.