UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна розробляє власну буксировану гармату

Також триває робота й над іншими зразками озброєння.

Оборонно-промисловий комплекс України займається розробкою власної причіпної гармати. Про це в інтерв'ю проекту "Kyiv not Kiev" заявив начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Сергій Баранов.

Військовий розповів, що зараз в Україні також працює ракетна програма і розробляються нові типи артилерійських установок. Серед них є не тільки самохідні, як відома всім "Богдана".

"Ракетна програма працює. Є вже дослідні зразки, проводяться випробування. Усе розповідати не можу, але працюємо", – розповів Сергій Баранов.

Читайте також: В мережі з'явилися фото оновленої української САУ Богдана

Бригадний генерал також прокоментував виробництво української далекобійної зброї, з якої наприкінці серпня цього року було уражено ціль на 700 км.

"Це повністю нова ракета, і ми будемо нарощувати її спроможності щодо дальності і точності. Я думаю, що ви ще побачите результат. Зараз ми працюємо над причіпними гарматами. Це те, що стосується саме артилерійських систем", – підкреслив бригадний генерал.

Імовірно, нова гармата за планами повинна розроблятися у калібрі 155-мм, щоб з неї можна було ввести вогонь снарядами, які поставляють Україні союзники.

Як відомо, до складу кожної механізованої бригади ЗСУ входить артилерійський дивізіон, що озброєний переважно радянськими зразками (гаубиці "Мста-Б", "Акація" та "Гвоздика"). Він є такою ж структурною одиницею, як ракетні підрозділи (переважно на БМ-21 "Град") та танкові роти (Т-64 та Т-72). З цього можна зробити висновок, що потреба ЗСУ в артилерійському озброєнні дуже значна.

Раніше повідомлялося, що оновлена САУ "Богдана", розроблена на потужностях українського ОПК, отримала нові можливості на полі бою.