UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна розробила власну авіабомбу, якою готується дати відсіч РФ — Forbes

Київ може почати наздоганяти росіян за кількістю бомбардувань.

Україна розробила власні високоточні авіабомби та готується дати ними відсіч Росії. Про це йдеться у статті Forbes з посиланням на відео з українським бомбардувальником Су-24, який несе під крилом прототип плануючого боєприпасу.

Зазначається, що у разі успішного налагодження Україною власного виробництва своєї нової бомби, Київ може почати наздоганяти росіян за кількістю бомбардувань. Нова бомба приєднається до ряду вироблених українцями боєприпасів, таких як крилата ракета "Нептун", ракета-дрон "Паляниця" та безліч ударних безпілотників. Дальність польоту нової української розробки оцінюється у 64 км.

Підкреслюється, що Києву не вистачає плануючих боєприпасів, які їй постачають союзники. Наприклад, Франція пообіцяла надавати лише 50 бомб Hammer на місяць. Цього недостатньо, аби відповідати на приблизно три тисячі КАБів, які росіяни скидають на Україну щомісяця. Також зазначається, що за допомогою власних боєприпасів українці зможуть обійти обмеження союзників та почати бити по військових обʼєктах всередині РФ, зокрема аеродромах.

Читайте також: Зеленський назвав, скільки ракет, дронів, авіабомб росіяни випустили по Україні за тиждень

"Створюючи власні високоточні боєприпаси, Україна звільняється від повної залежності від непостійних союзників щодо ключових військових можливостей", — пише оглядач Девід Акс.

КАБи активно застосовують на фронті росіяни. За словами першого заступника міністра оборони України Івана Гаврилюка, у середньому окупанти скидають на позиції українських захисників 100-120 КАБів на добу.

Нагадаємо, у червні начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов заявляв, що українські захисники готуються розпочати випробовування КАБів українського виробництва. Тоді він підкреслював, що тривають роботи з переобладнання та створення керованих авіабомб на базі звичайних вільнопадаючих.