UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна планує утримувати території на Курщині доки Путін не піде на переговори – Зеленський

Зеленський додав, що не може обговорювати, чи планує Україна спробувати захопити більше російської території.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ планує на невизначений термін утримувати території Курської області, які були захоплені ЗСУ з початку минулого місяця. Таким чином Україна буде намагатися змусити президента Володимира Путіна сісти за стіл переговорів, сказав Зеленський в інтерв'ю NBC News.

“Нам не потрібна їхня земля. Ми не хочемо приносити туди наш український спосіб життя”, – сказав він під час інтерв'ю.

За словами Зеленського, Україна “утримуватиме” цю територію, оскільки вона є невід'ємною частиною його “плану перемоги”. Він додав, що представить цю пропозицію міжнародним партнерам, таким як Сполучені Штати.

Читайте також: Операцію у Курській області уважно відстежують половина росіян. Найбільше вони бояться жертв серед мирних — опитування

Водночас Зеленський додав, що не може обговорювати, чи планує Україна спробувати захопити більше російської території.

“Я не скажу, вибачте. З усією повагою, я не можу про це говорити. Я думаю, що успіх дуже близький до несподіванки”, – сказав він. 

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статтях Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?" та Віталія Кононученка "Курська область VS Покровськ" на ZN.UA.