UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна перевіряє інформацію щодо постачання ракет для Росії з боку Ірану – Сибіга

"І вже виходячи з цього опрацьовуватиметься позиція української сторони".

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній пресконференції з литовським колегою Габріелюсом Ландсбергісом у Києві заявив, що наша держава перевіряє інформацію щодо передачі Росії балістичних ракет з боку Ірану. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, Україна довела своє занепокоєння іранській стороні дипломатичними каналами і попередила, що в разі підтвердження факту передачі це матиме руйнівні наслідки для двосторонніх відносин.

"Я почав обдзвонювати і координуватися зі своїми колегами, зокрема з Європи, і одним із питань є тема, пов'язана із запобіганням і відповідним реагуванням, якщо факт підтвердиться. Факт постачання іранських ракет", – зазначив глава української дипломатії.

Він також наголосив, колеги чують українську сторону, і вони "теж реагують для того, щоб цьому запобігти, якщо це ще не сталося, або реагувати за фактом, якщо це буде підтверджено".

Читайте також: МЗС Ірану викликало очільників дипмісій чотирьох європейських країн та висловило протест

Нагадаємо, Іран поставив Росії балістичні ракети малої дальності. Йдеться про понад 200 ракет Fateh 360 з максимальною дальністю дії до 120 км. І на відміну від минулих повідомлень західних ЗМІ, це вже не фейк. Новину The Wall Street Journal і CNN, яку пізніше повторили з посиланням на свої джерела й інші західні ЗМІ, хоч і спростувала місія Ірану в ООН і представник МЗС Ісламської Республіки, але підтвердив член іранського парламентського комітету з національної безпеки й зовнішньої політики Ахмад Бахшаєш Ардестані. Детальніше про це читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Чим відповість Україна на поставки Іраном ракет Путіну".