UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна переможе Путіна, якщо матиме постійну допомогу союзників — The Times

Підтримка України може запобігти подальшій ескалації війни.

Наслідки війни в Україні поширюються по всій Європі, можна помітити шпигунство, кібератаки, дезінформацію та підпали. Нехай ніхто не думає, що якщо Путіну вдалося здійснити своє незаконне вторгнення, він на цьому зупиниться. Його неприязнь до членства країн Балтії в НАТО — з їх значним російським населенням — добре відома. Напад на них перетнув би червону лінію, зазначає Ендрю Мітчелл, тіньовий міністр закордонних справ Британії.

"Україна переможе, якщо ми будемо підтримувати її достатньо швидко і достатньо довго. Саме тому ми повинні використати всі наші чудові глобальні дипломатичні можливості, щоб лобіювати й переконувати всіх, кому не байдужа свобода, що боротьба України — це наша боротьба, що перемога Росії була б несправедливою і що ми повинні надати всю зброю і дозволити її використання у будь-який спосіб, який сприяє відважній і хоробрій обороні України від агресії й відповідає міжнародному праву і системі, заснованій на правилах", — пише Мітчелл.

Він додав, що народ України продемонстрував надзвичайну хоробрість і рішучість у протистоянні огидній військовій машині Путіна. 

Читайте також: Захід досі вагається щодо подальшої військової допомоги Україні, попри операцію ЗСУ в Курській області — The Telegraph

Раніше газета Financial Times зазначала, що західні країни можуть дозволити собі більше підтримки для України. Адже порівняно з витратами Росії на війну, економічні витрати західних країн з погляду ВВП на надання Україні необхідної підтримки є невеликими.