UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримала інформацію про постачання Росії іранської балістики від розвідок партнерів — Зеленський

Наразі у нашої країни немає підтвердження того, що РФ вже застосовувала це озброєння, відзначив він. 

Президент Володимир Зеленський розповів, що інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет Україна отримала від союзників на рівні розвідок, але без подробиць. Він наголосив, що йдеться про ті ж дані, які "гуляли" у ЗМІ, але дещо детальніші, зокрема щодо кількості цих боєприпасів. 

"Але ще раз, не можу поки підтвердити щодо застосування відповідних ракет. Я можу підтвердити, тільки коли у нас є докази, як це було з Північною Кореєю — і щодо ракет, і щодо використання північнокорейських артилерійських снарядів", — пояснив Зеленський. 

Він додав, що РФ у великих кількостях застосовує також іранські дрони-камікадзе, а деякі ліцензії свідчать, що вона вже виробляє їх і на своїй території.  

Читайте також: Дві сотні іранських ракет потрапили в Росію Каспійським морем — Sky News

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що Іран відправив Росії першу партію балістичних ракет. Згодом інформацію про це підтвердили і у Євросоюзі, і у США, пригрозивши Тегерану новими санкціями. Тим часом експерти стверджують, що мова йде про дві сотні ракет Ababil та Fath-360. Вони можуть бити на відстань до 86 та 120 км відповідно.

"Чим відповість Україна на поставки Іраном ракет Путіну" — читайте в статті Володимира Кравченка на ZN.UA.