UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від Великої Британії два кораблі для розмінування

Кораблі мають посилити безпеку у Чорному морі.

У рамках «морської коаліції» Норвегії та Великої Британії, Королівські ВМС останньої передадуть Україні два кораблі для розміновування.

Країни постачатимуть судна та інші транспортні засоби ЗСУ для збільшення можливостей ведення бойових дій на морі, повідомили в Міноборони Великої Британії.

Читайте також: Британія передасть Україні новітні засоби ППО

«Нова коаліція з морських можливостей координуватиме підтримку, яку Британія, Норвегія та інші країни надають Україні. У довгостроковій перспективі це допоможе Україні перетворити свій військово-морський флот на сумісний із НАТО та зміцнити безпеку в Чорному морі», – зазначив міністр оборони Британії Грант Шаппс.

Читайте також: Британія передала Україні новітні ракети для боротьби з «шахедами» – The Times

Зокрема Україна отримає два тральщики Sandown (MCMV). Судна закуплять через експортно-кредитне агентство Великої Британії. Єдиним призначенням кораблів цього класу є пошук і знищення морських мін за допомогою дистанційно керованих пошукових апаратів. Також вони мають зенітне та протичовнове озброєння. Водночас у тральщиків класу Sandown відсутні пристосувань для тралення мін. Їхня максимальна швидкість становить близько 24 км/год.

Нагадаємо, британське Міноборони поділилося кадрами роботи броньовиків Stormer із встановленими зенітними ракетами Starstreak, які передали Україні.

Читайте також: Велика Британія виділила Україні пакет зимової допомоги

Також Велика Британія передала Україні черговий пакет військової допомоги, який включає шоломи, комплекти зимового одягу, бронежилети, а також сухпайки.