UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від Нідерландів радари для виявлення мінідронів

Вони виявляють навіть ті БПЛА, які летять дуже швидко.

Нідерланди планують до кінця 2024 року закупити і передати Україні 51 мобільний радар протиповітряної оборони, вироблений компанією Robin Radar Systems. Вони призначені для виявлення мінідронів і можуть розрізняти їх, наприклад, від птахів.

Завдяки своїм характеристикам, радари здатні контролювати навколишнє середовище на наявність дронів, навіть коли вони рухаються на високих швидкостях, йдеться у повідомленні Міністерства оборони Нідерландів.

Читайте також: Деякі союзники України не виконують зобов'язань щодо надання систем ППО — Bloomberg

Зазначається, що мобільність системи виявлення ускладнює для супротивника її виявлення та нейтралізацію. Це дає змогу безперервно виявляти безпілотники противника та ефективно їх знешкоджувати.

Раніше відомство вже закуповувало радари у Robin Radar Systems, однак попередні моделі були статичними та розміщені в різних локаціях. Відгуки на них містили прохання забезпечити можливість розміщення радарів на мобільних платформах. Подальший розвиток радіолокаційної системи забезпечив реалізацію цієї функціональності.

Читайте також: Максимальне насичення ЗСУ дронами зі штучним інтелектом відбудеться згодом — командир "Ахіллесу"

Нагадаємо, до кінця літа Нідерланди та Данія пообіцяли відправити в Україну 14 танків Leopard 2A4, які впродовж останніх місяців відремонтувала німецька компанія Rheinmetall.