UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає 100 дронів-камікадзе від Франції

Точна модель БПЛА невідома.

Уряд Франції замовив для України 100 дронів-камікадзе у компанії Delair. Безпілотники мають надійти до України вже влітку 2024 року Про це у четвер, 29 лютого, повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню у соцмережі Twitter.

"Завдяки інноваційній програмі Франція замовляє у Delair 100 баражуючих боєприпасів із дистанційним керуванням, які надійдуть до України цього літа", — написав Лекорню.

За його словами, французький військово-промисловий комплекс отримає замовлення загалом на виготовлення 2 тисяч таких баражуючих боєприпасів для французького війська та Сил оборони України.

При цьому французький міністр у своєму повідомленні не уточнив, які моделі БПЛА передадуть українському війську у межах оборонної допомоги.

Варто зазначити, що Delair, як один із провідних світових виробників дронів, виробляє БПЛА з нерухомим крилом. Компанія пропонує своїм замовникам безпілотники DT46, DT26 Line та UX11. Всі вони мають різний функціонал, дальність ураження та бойове навантаження.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2024-го року Франція планує виготовляти від 4 тис. до 5 тис. 155-мм снарядів на місяць. Зараз цей показник в півтора рази менший.