UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна не випереджає росіян у питанні роботизованих технологій, але задає темп — Федоренко

Він пояснив, що у нашої держави є розробки, які за своєю якістю та інженерною думкою випереджають проєкти противника. 

Командир батальйону безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБр Юрій Федоренко розповів, що саме Україна, а не Росія, на фронті задає темп у роботизованих технологіях. У коментарі для Liga.net він наголосив, що у нашої держави є такі розробки, які за кількістю та якістю перевершують російські. 

Та стверджувати, що Україна в цьому питанні випереджає ворога, не варто — сторони розвиваються "дзеркально".

"Але у нас є такі державні розробки, які за своєю якістю, інженерною думкою, переважають ті розробки противника, які він тестує на лінії бойового зіткнення. Тому я б сказав, що тут все-таки ми задаємо темп, а не Російська Федерація", — зазначив Федоренко.

Кожна доставка провізії, боєприпасів та мінування — це великі ризики. Тож системи, які возять обладнання, поранених чи закладають вибухові пристрої є дуже актуальними, зараз на них високий запит у Силах оборони, підсумував спікер. 

Читайте також: Розмінування полів: розробники випробували роботизовані косарки, яких потребують сапери

Також Федоренко розповів, що російські окупанти перебирають кращі зразки українських БпЛА, які їм вдається затрофеювати, а також проводять розвідку та моніторинг повітряного простору, аби отримати доступ до сучасних технологій. Він наголосив, що, окрім агентури, росіянам також допомагають різного роду військові експерти, які дають роз'яснення про склад, технічні характеристики та роботу деяких безпілотних систем.