UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна не повідомляла Заходу про курську операцію, поки дії ЗСУ не були у розпалі — Bloomberg

Тож союзники коментували ситуацію по факту. 

Україна до моменту здійснення удару ЗСУ приховувала від Заходу плани щодо операції у Курській області, союзники не знали подробиць, аж поки дії захисників не досягли свого розпалу, інформує Bloomberg, цитуючи джерело у західній розвідці. Спершу інформація надходила лише з боку Росії — від офіційних осіб, військкорів, з соцмереж, повідомлення звідки важко перевірити. Київ тим часом робив поодинокі заяви без конкретики. 

Зараз операція у Курській області має вигляд великомасштабної та добре спланованої. Та союзники реагували на цей рейд вже по факту. Мало хто з партнерів спочатку давав оцінки тому, що відбувається, лише Єврокомісія заявила минулого тижня, що наша держава має "законне право" діяти на території РФ. 

"Україна дуже зацікавлена ​​в тому, щоб відображати свої дії в Курську — і прийняття рішень в інших місцях на полі бою — як незалежні від своїх західних спонсорів", — наголошує ЗМІ, нагадуючи, що диктатор Владімір Путін тим часом традиційно вбачає "західний слід" в тому, що зараз відбувається у його прикордонній зоні. 

Читайте також: Елемент несподіванки та відсутність опору: воїн ЗСУ розповів деталі прориву російського кордону та зізнався, що це було круто

Нагадаємо, головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Україна контролює вже 74 населені пункти у Курській області, операція захисників там триває. Росіяни тим часом перекидають у свою прикордонну зону військові підрозділи з Запорізької та Херсонської областей.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".