UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна має стати членом НАТО, але після завершення війни — глава МЗС Італії

За словами Таяні, наявність повноправного члена Альянсу в стані війни з РФ "означатиме Третю світову". 

Україна стане членом Європейського Союзу, а також НАТО, однак Київ не може вступити до військового Альянсу, поки перебуває у стані війни, заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Мюнхенській конференції з безпеки. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Боррель назвав головне зобов'язання ЄС у сфері безпеки для України

"Послання для Росії дуже чітке: Україна буде членом Європейського Союзу, і ми працюємо над тим, щоб Україна стала членом НАТО", - сказав Таяні.

Однак вступ до НАТО неможливий, поки триває війна.

"Ми повинні бути дуже обачними”, - заявив Таяні, додавши, що наявність повноправного члена НАТО у стані війни з РФ “означає Третю світову війну".

Читайте також: Україна може розраховувати на нас

Союзники по НАТО вже давно заявляють про “відкриті двері” Альянсу для України, але досі не змогли запропонувати чітких термінів для вступу. Минулорічний саміт у Вільнюсі завершився без чіткої заяви про те, що Україна може стати членом Альянсу після війни, і ця відсутність рішення обурила президента України Володимира Зеленського. Про те, чи покличуть Україну до НАТО та які країни є головними противниками вступу Києва, читайте у матеріалі Володимира Кравченка.