UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна має шанс розпочати влітку суттєвий контрнаступ — Павел

Президент Чехії закликав союзників якнайшвидше надати нашій державі все необхідне для успішних контрнаступальних операцій.

Лідер Чехії Петр Павел на Копенгагенському саміті демократії заявив, що вже влітку наша держава може почати успішний контрнаступ. Про це повідомляє Укрінформ.

"Україна має шанс розпочати влітку суттєвий контрнаступ, і "вікно" звужується. Чим пізніше допомога надійде, тим менш корисною вона буде… Для того, щоби використати це часове вікно, яке ще є, ми мали б забезпечити Україну всім необхідним – технікою і боєприпасами – ще навесні", – зазначив чеський президент.

За його словами, восени погодні умови не сприятимуть успішному наступу.

Павел заперечив версію, що в Європі бракує виробничих потужностей ВПК. На його думку, у Центральній і Східній Європі є можливості збільшити виробництво.

Ймовірно, є дефіцит робочої сили, але Україна готова її надати, сказав він, згадавши про результати свого нещодавнього візиту до Києва. Ще однією проблемою є дефіцит фінансування, але деякі держави готові це забезпечити.

"Йдеться про кращу координацію: зібрати все та почати виробляти дуже швидко та гнучко", – підкреслив президент Чехії.

Він додав, що у низки третіх країн за межами Європи на складах є значні запаси озброєння радянських зразків, які, на його думку, могли б бути передані Україні.

Читайте також: Росія планує відбивати контрнаступ ЗСУ з допомогою флоту – британська розвідка

Раніше президент України Володимир Зеленський, який наразі перебуває з візитом у Великій Британії, заяляв, що до українського контрнаступу "треба ще трохи часу".